Siirry suoraan sisältöön

Jäsentiedote syksy 2016

  • tehnyt

Juuan Metsä-Villet ry:n kesäkokous pidettiin 31.7.2016 Jouhtenen majalla. Paikalla oli yhteensä 18 jäsentä, joista 17 varsinaista jäsentä ja 1 koejäsen.

Ampumakilpailut pidettiin 21.7.2016, johon osallistui 7 henkilöä. Jäsentenvälisiin ampumakilpailuihin osallistuneiden kesken arvottiin 50€ arvoinen palkinto. Arpaonni suosi Yrjö Ryhästä.

Metsästysajoiksi päätettiin valtakunnalliset, riistanhoitopiirin rajoitukset huomioiden, joulurauha 24-25.12.2016.

Saaliskiintiöksi päätettiin 1 metso, 2 teertä, pyylle, jänikselle ja majavalle ei kiintiötä. Riekko ja metsäkauris ovat rauhoitettu. Metsähanhi on rauhoitettu. Naaraslintuja kehoitetaan säästämään.

Rauhoitusalueet ennallaan: Navettakankaalla noin 100 ha (syyssoidin), tällä alueella sallitaan jäniksen ja pienpetojen pyynti. Vuokossa on rauhoitettu Ruohoniementie, Vuokontie, Vuokonjoki, Pielinen-välinen alue. Tällä alueella on pienriistan metsästys kielletty. Reetta ja Hannu Laakkosen palstalla Kertonsaaressa on pienriistan metsästys kielletty. Lisäksi metsästäjiltä toivotaan malttia ampumaradan ympäristössä metsästäessä.

Vierasmaksut: 12€/vrk, 30€/3vrk, 150€ kausilupa. Kausiluvat johtokunnan kautta. Vuorokauden ja kolmen vuorokauden luvissa saalis menee isännän kiintiöstä. Lisäksi 3 vrk:n lupa 50€, sisältää yhden teeren ja käytettävä 4 vrk kuluessa. Päivät ilmoitettava lupaa maksettaessa. Isäntä ja lupa oltava mukana metsällä. Seuran jäsenet saavat ottaa vieraan mukaan majavan ja pienpetojen metsälle ilman vieraslupaa, majavan kaadot ilmoitettava sihteerille tekstiviestillä numeroon 045-350 7820 tai sähköpostilla osoitteeseen info@juuanmetsa-villet.fi.

Vieraslupa hirvimetsälle 12€/vrk, ei oikeuta saalisosuuteen, sarvet saa ampuja viedä.

Pienpetokilpailu järjestetään tänäkin vuonna. Saalisilmoitukset/pienpetokilpailun osallistumislomakkeet palautettava sihteerille 20.1.2017 mennessä osoitteeseen Sami Räsänen, Tervaskankaantie 16, 83900 Juuka. 

Samoin koirakilpailuihin osallistuvien tulee toimittaa kopiot koepöytäkirjoista edellä mainittuun päivämäärään mennessä. Uutena Paras Karhukoira-kilpailu.

Suurpetometsästyksen osalta petoyhdyshenkilöksi valittiin Ismo Parkkinen. Hirven metsästyksen johtajana jatkaa Hannu Halonen.

Jäsen on velvollinen palauttamaan saalisilmoituksen yhteystietoineen, näin jäsenrekisteri pysyy ajan tasalla. Ilmoittakaa myös metsästäjänumeronne viimeistään saalisilmoituksen yhteydessä tai sähköpostilla/tekstiviestillä.

Koirakokeet: Pielisen Kilpa-ottelu (ajokoe) 5.11.2016.

Uudet jäsenet: Anssi Leppänen, Alpo Kirjavainen, Vuokko Suvanto, Risto Keskinen, Turkka Toivanen, Tuukka Toivanen ja Tatu Kärnä.

Majan kattoremontti on saatu valmiiksi kesän aikana ja maja on jälleen normaalissa käytössä. Varauskalenteri löytyy kotisivuilta.

Vastaa