Siirry suoraan sisältöön

Jäsentiedote syksy 2020

  • tehnyt

Kesäkokous pidettiin ampumaradan huoltorakennuksella perjantaina 24.7.2020 kello 18.00. Paikalla oli 22 varsinaista jäsentä ja 1 koejäsen. 

Metsästysajoiksi päätettiin valtakunnalliset, joulurauha 24–25.12.2020.

Saaliskiintiöksi päätettiin 1 metso, 3 teertä, pyylle, jänikselle ja majavalle ei kiintiötä. Riekko ja metsäkauris ovat rauhoitettu. Metsähanhi on rauhoitettu. 

Navettakankaalla oleva noin 100 ha rauhoitusalue päätettiin purkaa. Reetta ja Hannu Laakkosen palstalla Kertonsaaressa on pienriistan metsästys kielletty. Lisäksi metsästäjiltä toivotaan malttia ampumaradan ympäristössä metsästäessä. Tervaskankaalla laavun ympärillä rauhoitus 100 metrin säteellä laavusta, koskee pienriistaa.

Vierasmaksut: 10€/vrk, 150€ kausilupa. Uutena isäntäkohtainen kausivieraslupa, 50€/metsästyskausi, jolla isäntä voi ottaa yhden vieraan mukaansa/päivä ja saalis menee isännän kiintiöstä. Kausilupa johtokunnan kautta. Vuorokauden luvassa ja isäntäkohtaisessa kausiluvassa saalis menee isännän kiintiöstä. Lisäksi 3 vrk:n lupa 50€, sisältää yhden teeren ja käytettävä 4 vrk kuluessa. Päivät ilmoitettava lupaa maksettaessa. Isäntä ja lupa oltava mukana metsällä. Seuran jäsenet saavat ottaa vieraan mukaan majavan ja pienpetojen metsälle ilman vieraslupaa.Hirvivierasluvalla, 10€/vrk, ei saalisosuutta, sarvet saa viedä. 

Pienpetokilpailu järjestetään tänäkin vuonna. Saalisilmoitukset/pienpetokilpailun osallistumislomakkeet palautettava sihteerille 10.1.2021 mennessä osoitteeseen Sami Räsänen, Tervaskankaantie 16, 83900 Juuka.

Kokeisiin luvattiin maastoja seuraavasti: 26.9. Pitäjänmestaruus hirvikoe, 18.9 Ladyhaukut mikäli maastolle tarvetta.

18.9 ajokoe, 24. – 25.10 ajokoe, 21.11 Beaglejen ajokoe.

Seuran maat ovat käytettävissä pitkissä kokeissa, lupa seuralta oltava. Lupa pitkään kokeeseen: Sami Räsänen 045-350 7820.

Pekka Kuokkanen on hirvimetsästyksen johtaja, hirvimetsälle tulevat ilmoittautuvat Pekalle elokuun loppuun mennessä numeroon 050-521 9065.Jouni Haukka on petometsästyksen yhdyshenkilö, karhumetsälle menijät ilmoittautuvat Jounille ennen metsälle menoa numeroon 050-340 1966.

Lisäksi kokouksessa tuli esille Jouhtenen majan myynti yhdeltä johtokunnan jäseneltä. Asian tiimoilta esitettiin ylimääräistä kokousta järjestettäväksi. Johtokunta ei ole millään muotoa tämän esityksen takana! vaan tämä on yksittäisen johtokunnan jäsenen ulostulo kokouksen aikana. Asiaa on käsitelty johtokunnassa kesäkokouksen jälkeen pariin otteeseen. Myyntiesitys on vedetty pois tätä ehdottaneen tahon toimesta ja asian mahdollinen loppuunkäsittely siirretty tulevan talven kokoukselle. Näin ollen maja on ja pysyy seuralla ja seuralaisten käytössä entiseen malliin. Valitettavasti tämä majan myyntiesitys vaati veronsa ja kaksi johtokunnan jäsentä erosi johtokunnan tehtävistä kokonaan. Heidän tilalle valitaan uudet jäsenet talvikokouksessa heidän loppukaudeksi.

Syksylle majalla on vielä vapaita päiviä käytettäväksi. Majalla on nyt toimiva lämmitys ilmalämpöpumpulla joten myös kylmällä kelillä tarkenee. Lisäksi majalla on tehty pientä pintaremonttia menneen kevään aikana. Varauskalenteri löytyy kotisivuilta ja varaukset majalle tehdään Sami Räsäsen kautta.

Majalla järjestetään talkoot lauantaina 29.8.2020 klo. 8.00 alkaen. Siistitään majan ympäristöä talvea vasten. Paikalle tarvitaan useampi henkilö myös raivaus- ja moottorisahojen kera pajukon siistimiseen tontilta muiden hommien lisäksi. Ja kahvia ja makkaraa talkoolaisille löytyy seuran puolesta.

Muistutukseksi aselain muutoksesta. Laki aseiden säilytyksestä muuttuu ja siirtymäaika aseiden säilytyksestä päättyy 30.11.2020. Tämän päivämäärän jälkeen kaikilla joilla on säilytettävänä ampuma-aseita kuusi (6) tai enemmän tai yksikin erityisen vaaralliseksi luvitettu ase (ERVA), tulee olla säilytystä varten standardoitu turvakaappi tai poliisin hyväksymät säilytystilat.

Vastaa